Nov 26, 2011

yang tersirat

hati mane tak terluka saat kehilangan insan yang paling dicintai . hati mane tak menangis saat kehilangan cinta  yang didamba . hati mane yang tak terguris saat hilang kasih si dia . Ya Allah andai diberi ruang dan kesempatan untuk memperbaiki kelemahan ini , akan aku ukir semula lembaran baru buat kami , Ya Allah jika ini memang takdirku , kau kuatkanlah hatiku untuk menerima segala yang telah Engkau tulis buatku . berikan aku kekuatan dan ketabahan untuk melupakan segalanya . sesungguhnya hanya Engkau yang Maha Mengetahui , segala yang tersurat dan tersirat . Aku redha dengan ketentuanmu :')

Aug 17, 2011

simple entry



gambar hiasan :)

Perempuan itu diciptakan Allah indah sekali 

Di sebalik airmatanya , tersimpan seribu satu kekuatan

Yang bakal menjadikan seseorang lelaki itu

bahagia bila bersamanya

Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah

Tapi dia punya kekuatan tersendiri

yang boleh menggoncang dunia

dan mungkin juga dapat

mebuatkan lelaki itu lemah kerananya






Aug 16, 2011

bila dah happy :D











When things are tough, remember: "Every flower that ever bloomed had to go through a whole lot of dirt to get there!"  


Tough times come and go, always remember: "No storm last forever, and when it's gone there's beautiful weather!"


AND NOW THERE'S A BEATIFUL WEATHER IN MY HEART :)

Aug 1, 2011

Puasa at KMM

haiiiii guys , salam Ramadhan :) 

this time nak ceritaaaa betapa rindunyaaa moment berpuasa di KMM @ KOLEJ MATRILUKASI MELAKA . sumpah rinduuuu gilaaa and sangat best sebab dekat situlah kenal awesome people <3  rinduuuu nak berbuka dengan roomate ! QILA , AFZALINA and bebudak depan bilik kitorang ; DIBA , IMA , MAS , NANA , and tak lupaaaa tyraaaaaa and nazira :) rindu sangat ! okay time bulan puasa kat KMM ni , tak pernah lagi berbuka sane dengan BUAH HATI sebab mase tu teman tapi mesra , malu malu lagi . hehehe rinduuu ah . comel comel .

dulu kalau kat matrik kitorang , bazar paling terdekat like of course lah BAZAR MASJID TANAH ! hehe best lah jugak tau . memang penuh dengan budak matrik kitorang je . hehehe . ingat lagi kalau kitorang nak g bazar , berebut lah tunggu teksi dekat depan guard tuuu . kalau rase ramai gila susah nak dapat , haaaa menapak sikit lagi depan, carik port best supaya senang dapat teksi dulu HAHAHA .OMG RINDUUUU GILAAAAA.

APE YANG RINDUUU SANGAT NI ?

1st ,
rindu gila nak berbuka dengan geng2 ! waaa , bila nak buka je , bilik depan kitorang dah ready dah datang kat my bilik nak berbuka same same . masing2 lah dengan juadah masing masing . yang paling tak leh lupaa ade one of my friend ni which is IMA , WAJIB ade KICAP tau kalau makan nasik mase berbuka hahaha . kitorang sangat rapat tau dua bilik nih . rindu g bzar dengan diorang sume . waaaaaaa nak balik kat masa dulu boleh tak :'(

2nd ,
okay rinduuu nak beli ayam percik , air tebu or roti john utk NAQI :p  ohh time ni belum kapel . hehe tengah bunga bunga ah tu . kat matrik dulu kitorang boleh outing gilir2 , laki perempuan tak leh outing same same . so , bila time dia g bazar , dia akan mesej tanya dila nak pesan pape tak ? and sebaliknya .hehe walaupun kadang2 rase tade ape pun nak beli , ye kan je ! hahaha ! padehal carik alasan so boleh lah jumpa dia sebab yelah , nak ambik makanan yang dipesan hehe ! LAWAK GILA BILA INGAT TAU ! 

nak dikutkan banyak gila nak cite , tapi taknak lah sebab nanti bertambah rindu :)  kalaulah ade doraemon ke kan , boleh ada pintu ajaib tu . boleh g kat zaman matrik . awwwwwwww bestnya ! rindu rindu rindu . hehehe OVER DAH !

okay lah , sampai di sini yola , SELAMAT BERPUASA SEMUA ! MMUAHHH

Jul 26, 2011

its nothing

Salam kawan :)

tade ape nak cakap act , just nak membebel kosong but act tade lah kosong sangat . maybe adelah kan yang bernas utk dikongsi or disokong :p

hidup ni ibarat roda kan ? kadang kadang kita kat atas , kadang kadang kat bawah pulak . ade masa kita berjaya , ade masa kita temui kegagalan . and ada masa kita happy , bahagia but ade masa kita sedih , kecewa . semua manusia pun macam tu . tapi kadang kadang kita tak berdaya nak hadapi waktu dan ketika kita berada di bawah , termasuk lah saya . rasa macam lemah sangat dan sometimes rase mcm tak mampu dak hadapi semua tu ,

tapi sebenarnya , bila kita berada kat bawah , ade sesuatu yang Tuhan nak sampaikan pada kita . mungkin dia taknak kita terlalu leka dengan kejayaan , kesenangan , dan kegembiraan yang kita peroleh .  hmmm cakap memang senang kan , but act bila kita alami semua tu baru kita tahu mcm mane perasaan tu . 

sebenarnyakan , dila tengah down gila . even tengah tulis ni rasa macam nak menangis je , rase nak meleleh je air mata . tapi tahan je . GILA APE NAK NANGIS KAT TEMPAT KEJE ;p   biaselah , bila ade problem . but somehow bukan sume problem kita boleh share kat orang kann . but even dapat tulis kat sini rase macam lega kejap even sekejap jelah kan . but whatever it is , kena tabahkan hati , kena sabar , sebab I believe  that Allah takkan menghampakan HambaNya yang bersabar :)  InsyaAllah , tulah yang selama ni buat dila menjadi seorang yang penyabar :)  yeke penyabar ? :D


hmmm ape membebel yang pape tah ni ? tapi tangan rasa nak menari nari lagi :)  

sape yang tengah sedih , jom lah kita berdoa pada Allah , and jangan putus asa tau :)  be strong babe ! 

last but not least , pade best friend saya , Tyra 
dila will always be there for you sayang , just go on . kebenaran akan tetap muncul :)  , so don't worry , be happy tau sayang :)  dila rase dihargai sangat bila kawan kawan sudi nak cerita anything kat dila . ILOVEYOUSOMUCH ! <3



Jul 24, 2011

missing someone



                                                                                                


Wherever you go
Whatever you do                                                            
I will be right here waiting for you                                                 
Whatever it takes                         
Or how my heart breaks                    
I will be right here waiting for you

Jul 21, 2011

Kisah Dongeng



Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding merekaYang jauh lebih megah dari diri ini
Apa yang mampu ku berhiasHanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu seduDalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanyaKisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapanEratnya melindungi jiwa rapuh ini
Sanubariku memerlukanKehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu seduDalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja




p/s :  A song by Stacy , Kisah dongeng




love always ,
dila

Jul 19, 2011

Love Letter



Dear Mr N ,

I know you will never read this, but I want everyone to know that I love you with all my heart and all my soul. You make me feel like I can fly. I'm in love with you even though I am thousands of miles away from you; I am forever by your side.

You have imperfections just like everyone else, but that is why I love you. You make me laugh; you make me cry tears of joy. I truly could not live my life without having you to talk to and to confide in. You know more about me than anyone, you know my thoughts, and you know my heart inside and out. You have a way of making my heart skip a beat, and I want you and the whole world to know, that I love you, and I will be forever yours. Thank you for showing me what kind of love all women deserve. 

Love always ,

busuk 

Jul 17, 2011

Nothing

hmmmmm tak tau nape rase sedih , hmmm I miss my friendsss , I'm feel like I have no friends here ,  Melaka ! most of my friend kat KL . and jauh jauh . kawan kat U pun sume jauh . and here , I hve kawan sekolah rendah . But maybe diorang pun ade their own friend kannn . wuuuu rase mcm takde kawan . selalu I kene ajak diorang jumpa or hang out baru diorang nak ajak , nak ingat I . helloooo kawan kawan , kadang2 dila ni dah rase malu dah nak ajak korang , nak ajak korang keluar sebab korang susah gila nak tanya dila . hmm lepas ni taknak tanya dah . tunggu kornag je tanya . byeeee

“Even though we've changed and we're all finding our own place in the world, we all know that when the tears fall or the smile spreads across our face, we'll come to each other because no matter where this crazy world takes us, nothing will ever change so much to the point where we're not all still friends"

ILY friendssssss♥




Jul 7, 2011

The Meaning of BFF

PERHATIAN !
to all readers , entry ini mungkin jiwang karat , emo2 , touching2 , geli geli ! haha so kalau rase tak sanggup nak baca please jangan bace tau !

1st BFF

haaa bff yang ni bermaksud BEST FRIEND FOREVER ! I kenal bff I ni dari sekolah menengah , dari form 1 :) and till now kitorang selalu kontek even dah tak belajar kat tempat yang same . She's a very nice girl , polite , beautiful :) I sayang sangat kat dia because dia selalu ada time sedih ke , happy ke , btw kalau  I gaduh dgn bf , mesti ngadu kat malina HAHA .mcm tu gak malina :) hmmm tengok best kan kalau kite ade a true friend , padehal kitorang jarang gila jumpa , setahun adelah dua kali mcm tu . dia duduk kl , belajar kat batu pahat , bakal cikgu ! and me , duduk melaka , belajar kat melaka . haaa jauh kan :)  so, it proved that distance never separate two hearts that really care to each other <3  tak kisah lah jauh mane pun kitaaa , tu bukan halangan kita nak kekalkan hubungan , kemesraan dgn kawan2 kita . 

AMALINA ! when you read this , please bace dengan hati yang gembira dan syahdu hahaha ! :p  btw , thanx for always ade by my side :)  dulu mase sekolah kita penah gaduh besar kan ! haish rase mcm ape tah bila ingat balik , tapi sume tu ade himah tau :) hubungan kita bertambah baik , and kita lagi rapat . thanx selalu dengar aku bebel , and thanx jugak sebab percaya kat aku utk dengar masalah kau :)  hmmm k lah tak nak panjang sangat , kalau ikut hati tak cukup ni :p I LOVE YOU SO MUCH ! MAY GOD BLESS YOU DEAR FRIEND <3


muncungg happy :)


dua budak poyo



triple date , dila and both BFF :)
2nd BFF

okayyyy ini mungkin jiwanggg <3
BFF yang ke 2 bermaksud BOYFRIEND FOREVER ! hihi

He's the one whom I really love , heart the most ! <3  dia seorang kawan , sahabat , musuh , semuanya :p sebab dia buat buah hati dia ni marah , pastu senyum , menangis , happy , kecewa , COMPLETE lah orang cakap :) honestly , I really love him and I just want to be with him forever . perkenalan yang bermula di KOLEJ MATRIKULASI MELAKA :) at first , menyampah gila tengok dia ! haha , last last dia lah laki yang paling ku dambakan ! hahaha geli pleaseeee :p

Alhamdulillah , now dah dua tahun lebih kitorang kenal <3  walaupun banyak sangat dugaan selama dua tahun lebih ni , Alhamdulillah , dapat lah jugak diatasi . dia pun jauh mcm amlina jauh dengan I -_____-  sorang sane , sorang sini . jumpa pun sekali sekala :) tapi nak bgtau korang , Long distance relationship ni best jugak tau . once korang dapat jumpa dia , Subhanallah tak boleh nak cakap mcm mane gembiranya tuu and kalau jarang jumpa now , nanti korang takdelah sume benda dah buat dengan dia . takdelah bosan dah :) but honestly memang lah kadang2 tu rinduuu sangat sampai I nangis2 ngadu kat dia -______- kadang2 tu dia pun penat layan HAHA , tapi dia sangat lah sweet bila tgh mood nak sweet2 hihi ! cairrr tau <3   I ni kuat jelessss tau . bukan ape , I'm afraid of losing him wuuuu .




 MOHD NAQHIE , when you read this , I really want you to know that I heart you so much ! <3  thank you for let me be your Queen , and also for being my King :) seriously , I don't want to lose you again -_______-  I'm sorry for evrything . IMYSM :')

Jun 24, 2011

I am Sorry !

Hai :)


harini dila nak share sikit satu artikel gak lah dipanggil , HAHA :) its about MAAF . penah baca tak ? dila baca dkt iluvislam ..Jom baca :)


Ungkapan itu mungkin terlalu berat untuk diluahkan. Tak tahulah ego tahap mana yang meraja dalam diri. Susah sangatkah mahu dibebaskan dari sangkar hatimu itu? Tepuk dada, tanya iman. Biarkan hati diketuk. Dengan akal sekali lagi. Moga jernih air yang keruh.Jangan memilih siapa dia. Perlukah dimaafkan atau tidak. Kita berukhuwah tanpa mengenal rupa bukan? Janganlah kerana dia bukan sahabat karibmu, ada hak dalam berukhuwah yang tak tertunai. Ada juga yang akrab bukan main, tapi oleh kerana satu kesilapan yang dia lakukan, kita menjauhkan diri.

Cermin diri. Muhasabah. Sempurnakah kita? Tidak. Begitu juga sahabatmu itu. Daripada mengenang kesilapannya yang cuma satu atau dua, apa kata kita hargai kebaikan dia yang lebih dari itu? Barulah terasa kemanisannya. InsyaAllah.Kalau ego yang menguasai, memanglah payah. Sekali lagi, ketuklah pintu hati dan tanya padanya siapa pemilik takhta tertingginya. Itu belum lagi sampai pada soalan yang lebih mencabar. Di mana DIA di hatimu? Bukankah memaafkan itu bermakna kita berlapang dada dengan apa yang terjadi dalam sesebuah ukhuwah. Benarlah, berlapang dada itu yang paling asas sebenarnya dalam tingkatan ukhuwah. Kalau yang asas pun rapuh, bagaimana binaan ukhuwah tersebut mampu kukuh?

Mengalah Bukan Bererti Kalah
Tapi benar. Andai dia tidak mahu memaafkan, kamulah yang perlu mengambil langkah pertama. Ungkapkan kata keramat itu pada dia walaupun hatimu yang terluka. Leburkan egomu sendiri sebelum meleburkan ego yang lain! InsyaAllah sedikit sebanyak luka itu akan sembuh perlahan-lahan.
What you give, you get back. Itulah konsepnya. Moga-moga dengan sikapmu yang berhati mulia itu bisa melembutkan hatinya untuk meminta maaf kembali. Siapa tahu? Api tak mungkin dipadamkan dengan api bukan? Maka jadilah air. 

Maafkan Dia Kerana Tidak Meminta Maaf Padamu
Dia masih berkeras hati? Penantian itu satu penyiksaan bukan? Maka janganlah ditunggu. Kelak memakan diri kerana terlalu lama menunggu. Biarkan dia. Lepaskan dan bebaskan perasaan resah yang membelenggu jiwamu. Biarkan ia terbang. Jangan ditunggu kepulangannya. Serahkan bulat-bulat pada DIA!
Maafkan dirimu. Dan maafkan dia kerana tidak melakukan apa yang kamu hajatkan. Itulah maaf yang sebenar-benarnya. Manusia kan makhluk Allah yang sangat kompleks? Kita bukan Tuhan yang mampu membolak-balikkan hati mereka. Bahkan hati sendiri pun belum tentu!
Sibukkan diri dengan perkara lain. Jangan terlalu memberatkan fikiran dengan sesuatu yang tidak pasti. Utamakan yang lebih utama. Allah kurniakan pada manusia kemampuan dan pengetahuan yang sangat-sangat terbatas. Kamu tahu kenapa? Hikmahnya apa? Renung-renungkan. Fikir-fikirkan.

Maaf Itu Membahagiakan
Kalau kamu benar-benar memaafkan, nescaya berbahagialah kamu. Kelak bila ungkapan yang sama datang daripada dia, bahagia itu tiada taranya! Berkali-kali ganda! Dan saat itu, katakan terima kasih padanya, kerana menjadikan kamu orang yang paling bahagia pada waktu itu. Alhamdulillah :)

 haaaa betul tak korang , dosa kita pada Allah , kita boleh bertaubat , tapi dosa kita pada manusia hanya akan tehapus bila orang memaafkan kita . so , apelah salahnya ringankan mulut untuk mintak maaf :) tak rugi apepun , 

so guys , dila nak mintak maaf pada sesape yang rasa dila patut dimaafkan :) byee

Jun 23, 2011

Kuat kah aku ?

wuuuuuuuuuu sekarang ni mase type ni , dada rase mcm nak pecah ! why why ? Biarlah Tuhan je yang tahu . Hati menangis siapa tahu T_T  

Ya Allah , tabahkan hatiku . 



dilaaaaaaaaaa , BE STRONG ! T_T

Jun 21, 2011

From The Bottom Of My Heart

Hye all :) 
         
I'm just wanna share what's in my heart and some Quote that I recently read :)
  • people cry, not because they are weak. its because they've been strong for too long
    sape agree dengan Quote kat atas ni ? sila lah nagkat tangan ! hihi . My dear Naqi yang bagi quote ni to me at my FB . then , when I read this quote , terus senyum and suka sangat ! sebab ape ? sebab that was me ! I'm not cry because I'm a weak person , but I really have try to be strong for too long ! ohh maybe orang yang kenal DILA faham . and my dear lah yang akan paling faham why I really love this quote . kita manusia kan  . kadang kadang tahap kesabaran kita tu ada jugak tahatp maksimum . bila kita dah try simpan , pendam , tahan , sabar , pujuk diri sendiri , but yet luka , sedih , marah tu tak terpadam , tak terpujuk lagi , sape yang tahan kan ? at last kita akan menangis sepuas puasnya ! that was me ! tak tau lah if perempuan lain tak mcm daku -_________________- HAHAHA . but I think most of it will say YES to me . memang lah nangis tu takkan selesaikan masalah , but it will release our burden . ringan sikit dada ni tau . so , if you really sad , and nobody was there to lend their shoulder for you , just cry sebanyak mane korang nak nangis ! and then stop ! try to smile or PRETEND you are smiling ! :) and jgn lupa ! DOA pada Allah :) 
    haaaa betul tak ? :) ada lgi satu Quote !
    Give laugh to all, but smile to one; Cheeks to all, but lips to one; Luv to all, but heart to one :)
    hmmmm this quote pulak , I just want to tell you guys , do appreciate your special one ! be HONEST ! be LOYAL ! tak susah sebenarnya nak mempertahankan hubungan untuk kekal lama . kita boleh berkawan dengan sape sape pun but yang penting tak same mcm the special person in your life ! korang pun faham kan Quote atas ni :) just think about it . kalau korang rase korang tak buat mcm tu , muhasabah lah HAHA . when you have start it , finish it dear . jangan separuh jalan je  disebabkan perkara perkara yang tak patut. penah dengar KARMA ? yaaa memang betul pun KARMA tu . ape yang korang  buat , kelak korang akan dapat balik ! haaa nak ke rase korang tgh bahagia tibe tibe derita sebab yang tak munasabah ! hmm yang penting kan, BE HONEST :) okay ! :)
    okay lah , last but not least , just make love !  :)
    p/s : Mohd Naqhie , I Love You So much and will always love you ! 
    sangat suka tengok muka risau dia waktu melawat kat hospital dulu <3

New Hobby :)

haiiiii korang !  nak tau tak dila dah jumpa hobi baru hihi . asek tengok orang je so nak try jugak . 
EDIT ! yeahhh HAHAHA still learning but at least tau lah sikit sikit . HAHA dila suka sangat nak berposing , nak bergambar ! and now nak try edit gambar . ish susah lah nak cantek macam orang lain . lawa je tengok orang punya . tapi takpe . SIKIT SIKIT LAME LAME JADIK BUKIT ! kan ? haha . korangg jangan gelak kan dilaaa tau ! haaaa tengok lah ade satu gambar dila try . bila try tu dalam hati ckp "OHH MCM NI DIORANG BUAT !" hahaha gila naif -_______-  tapi serius tak lawaaa .just nak tunjuk dila dapat belajar ape yang tak penah tau

Jun 13, 2011

Lelaki GIla !

who's that gut that I mentioned as LELAKI GILA ni ? its someone yang I really don't know ! dia gile SEKS okay ! geliiiiiiiiiii sangat lah dapat mesej LUCAH from him . cerita dia mcm ni . my classmate , which is girl lah die penah pinjam my phone nak mesej classmate kitorang gak cause die tertinggal fon . hmm maybe dia  lah yang salah nombor . nak dijadikan cerita I'm just save that number as AISYAH which is my classmate jugak lah .

 at that time tak tau lagi rupanya tu bukan number dia . patutlah org tu balas pelik je . tp waktu tu tak sedar lagi salah nombor phone ! tetibe ada satu pagi tu dapat mesej dari nombor tu tanya "dila buat ape?" then Im just reply that message sbb I thought aisyah :'(   then dia reply back and reply mesej yang amatlah lucah ! bongok punya laki . 

waktu tu lah baru sedar rupanya dah salah nombor . and now ade jugak lagi die hantar mesej and somtime call or miscall walaupun tak pernah dah nak reply mesej dia . haish mcm mane lah boleh jumpa dgn laki jenis mcm ni . gilaaaaaaaaa bongok ! 
ok lah tu je nak story . byeeeeee

Jun 9, 2011

Long Distance :')

There's only so many songs
That I can sing to pass the time
And I'm running out of things to do
To get you off my mind
Ooohh,no

All i have is this picture in a frame
That I hold close to see your face every day

With you is where I'd rather be
But we're stuck where we are
And it's so hard,you're so far
This long distance is killing me
I wish that you were here with me
But we're stuck where we are
And it's so hard,you're so far
This long distance is killing me

It's so hard,it's so hard
Where we are,where we are
You're so far,this long distance is killing me
It's so hard,it's so hard
Where we are,where we are
You're so far,this long distance is killing me

Now the minutes feel like hours
And the hours feel like days
While I'm away
You know right now I can't be home
But I'm coming home soon,coming home soon

All i have is this picture in a frame

Jun 6, 2011

My Favourite Footballer

hai ! :)  I just wanna share with korang sume tentang my favourite footballer . Die sangat lah simple orangnya , love football so muchhhhhhhhhhhhhhhhh ! boleh dikatakan bola adalah hidup dia . and he is also my boyfriend . hihihi :)  kadang kadang tu as a girl , rase mcm tak cukup perhatian bila dia busy dengan bola . haha sampai kadang kadang boleh menaikkan angin dia . but , deep in my heart , I'm proud of him :)  I'm always support whatever he love to do esp in football . he's the only my favourite footballer ever !

selamanyaaaa

haiii , semua orang ade kawan kan . dan kawan adalah orang yang walau jauh mane terpisah, walau lame mane tak berhubung , walau besar mane sengketa, kawan adalah antara orang yang still tak kan terputus hubungan dengan kita . aku sayang semuaaaaaaaaaaa kawan aku . walupun kadang kadang ada je terasa hati , tapi tu sume just for temporary kann :)  saya ada ramai kawannn . kawan sekolah rendah , sekolah menengah , matrik , Universiti and nanti bila dah keje ade kawan lagi banyak . lumrah hidup kita akan melalui ni sume which dalam perjalanan hidup kita , kita akan jumpa ramaiii sangat kawan baru . tp instead of make a new friends , the best thing is kalau kite boleh remain our OLD FRIENDS :)) tak salah buat kawan baru , tapi kawan yang lama jgn dilupakan .


 bercerita pasal OLD FRIENDS , semalam aku hang out dengan kawan kawan sekolah rendah . macam macam perangai sungguh and time makan dengan diorang keluarlah cerita dulu kala . HAHA moment ni paling best sebab cerita lama sume keluar include cite yang paling memalukan aku . HAHA    nak tau tak CERITA MEMALUKAN ZAMAN SEKOLAH RENDAH aku ?

HAHA , mari daku ceritaa , pada zaman dahulu kala , ketika aku sedang asyik bermain kejar kejar di belakang sekolah agama bersama seorang dua org teman perempuan dan dua org teman lelaki , TIBE TIBE , aku tersadung batu dan PUKKKK ! aku TERDAMPAR di atas tanah dengan KAIN TERANGKAT sehingga menampakkan SPENDAKU :P hahaha memalukan dan sume pun tercengang . TAMAT :)   walaupun memalukan , tapi kenangan nilah yang terpahat kat memori kawan kawan aku haha .


May 29, 2011

May 26, 2011

I need a shoulder to cry on

I really don't know how to express my feeling . I'm just feel sad -__________________- . Ya Allah , beri aku kekuatan . tenangkan hatiku Ya Allah . aku terlalu pikir benda yang tak patut . dilaa , why u hurt yourself ? :'(

May 25, 2011

perempuan dan air mata :)))

 assalammualaikum all :)  nak share one note about woman and tears . I bet all girls and woman out there agreed with these right ? :)tapi memang betul pun . perempuan nangis jgn lah dikatakan lemah . tp that is one of thousand ways perempuan nak redakan ape yang ada dalam hati dia :)


 Sebagai renungan bersama~

Suatu hari, seorang anak bertanya kepada ibunya, "Ibu, mengapa ibu menangis?"

Ibunya menjawab, "Sebab ibu adalah perempuan, nak."

"Saya tidak mengerti ibu," kata si anak.

Ibunya hanya tersenyum dan memeluknya erat. "Nak, kau memang tak akan mengerti

Kemudian si anak bertanya kepada ayahnya. "Ayah, mengapa ibu menangis?"

"Ibumu menangis tanpa sebab yang jelas," sang ayah menjawab.

"Semua perempuan memang sering menangis tanpa alasan."



Si anak membesar menjadi remaja, dan dia tetap terus bertanya-tanya, mengapa perempuan menangis? Hingga pada suatu malam, dia bermimpi dan bertanya kepada Tuhan, "Ya Allah, mengapa perempuan mudah menangis?" Dalam mimpinya dia merasa seolah-olah mendengar jawapannya:

"Saat Ku ciptakan wanita, Aku membuatnya menjadi sangat utama".
  • Kuciptakan bahunya, agar mampu menahan seluruh beban dunia dan isinya, walaupun juga bahu itu harus cukup nyaman dan lembut untuk menahan kepala bayi yang sedang tertidur.
  • Kuberikan wanita kekuatan untuk dapat melahirkan bayi dari rahimnya, walau kerap berulangkali menerima cerca dari si bayi itu apabila dia telah membesar.
  • Kuberikan keperkasaan yang akan membuatnya tetap bertahan, pantang menyerah saat semua orang sudah putus asa.
  • Ku berikan kesabaran jiwa untuk merawat keluarganya walau dia sendiri letih, walau sakit, walau penat, tanpa berkeluh kesah.
  • Kuberikan wanita perasaan peka dan kasih sayang untuk mencintai semua anaknya dalam apa jua keadaan dan situasi. Walau acapkali anak-anaknya itu melukai perasaan dan hatinya. Perasaan ini pula yang akan memberikan kehangatan pada anak- anak yang mengantuk menahan lelap. Sentuhan inilah yang akan memberikan kenyamanan saat didakap dengan lembut olehnya.
  • Kuberikan wanita kekuatan untuk membimbing suaminya melalui masa-masa sukar dan menjadi pelindung baginya.
  • Sebab bukankah tulang rusuk yang melindungi setiap hati dan jantung agar tak terkoyak..?
  • Kuberikan kepadanya kebijaksanaan dan kemampuan untuk memberikan pengertian dan menyedarkan bahawa suami yang baik adalah yang tidak pernah melukai isterinya. Walau seringkali pula kebijaksanaan itu akan menguji setiap kesetiaan yang diberikan kepada suami agar tetap berdiri sejajar, saling melengkapi dan saling menyayangi.
  • Dan akhirnya, Kuberikan wanita air mata, agar dapat mencurahkan perasaannya. Inilah yang khusus kepada wanita, agar dapat dia gunakan bila-bila masa pun dia inginkan. Ini bukan kelemahan bagi wanita, kerana sebenarnya air mata ini adalah "air mata kehidupan."

May 21, 2011

nak terusss or nak stop ?

hahahaha  nape aku cakap cenggitu ? sebab blog ni dah bersaranggggggggggggg gilee ! rase macam malas . hurm act rase nak buat satu blog baru where only me and him je boleh baca cause i really need a diary which everything aku boleh keluarkan tanpa segan silu . pentinggg sangat bila aku marah sedih and bile tade org yang boleh pinjamkan mase utk aku -____________- haa waktu mcm tulah aku nak sangattt ade diaryyy . at leasr aku boleh kurangkan ape je yang aku rase esp kalau tengah sedih . I'm very sensitiveeeeeeeeeeeeeee maaa -___-  hmmm or aku patut buat dua blog ? malas pulak . haha tulah aku . alaaaa kalau maintain blog ni tak menarik pun utk korang . and sape jelah nak bace blog aku ni . almaklumlah saya tak cantik tertarik sume tuu :) hihi bagilah pendapattttttttttt . which one better and kena consider aku ni pemalas tau :) hik hik . byeeee

Feb 5, 2011

I'm getting older ! HB dila

I'm 21 now ! OMG tak pecayaaaaaaaa langsong ! kire dah bolehh kahwin dah lah kan umor mcm ni :D HAHAHA gatallll pulak . happy birthday to me ! matang tak gambar atas ni ? tak langsong kan . haha takpe . semoga saya dapat jadi anak yg solehah , ISTERI SOLEHAH :D haha and berjaya dunia akhirattt . aminnnnnnnn sume :))  umur pun dah 21 so dila jom ubah siket siket perangai yang patut diubah :) hee ok byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee <3

Feb 3, 2011

funnnnnnn !

hyeeee :)  malas nak menulisss tp nanti mcm lmbt sangat pulak kan . semalam aku dapat shoppinggggggggggg at last ! dapat beli 3 pasanggg baju ! 3 inner cotton which is pinkkkk , turqoise and blue black ! then selendang dua ! tp satu ABIDAH bg ! then tudung syriaaa warna hitamm satu ! tu pun rasa tak cukup lagi . HAHA sebab aku nak beli kasut tak dpt lagii . and selendang plain kaler purple ! haha nafsu kan . jarang kot shopping . tapi kedai tudung tu sumpah murahhhh ! takat RM 9 je weh selendang die . alaaa aku pong jenis bukan nak mahalllll je . ASALKAN CANTIk dah okay :)  tp best gile lahhh dpt shopping . then g pantaiii . best giler . thank ypu to my friend bidah sebab teman shoppiingg and amek gambarr bebanyak ! suka <3
 
 
 
 
 
 
 
 

Feb 2, 2011

:'(

kenapa eh ada manusia yang konon ingatkan dia terlalau sempurna ! handsome sangat lah ! WALHAL TAK PUNG ! excuse me , Allah tu dah ciptakan Hamba die setiap sorang tu ade KELEBIHAN DAN KEKURANGAN okayyyy . sape kite nak menilai ciptaan Allah tu . aku pon ade air muka . aku bersyukur gn ape yg Allah dah bagi kat aku tapi kadang kadang mulut manusia mcm kau lah yang buat aku rase rendah diri -.-  haishhhhh ckp pasal ni memang mooodddd aku boleh swinggggggggg ! byeee korang . jgn jadik mcm HAMBA ALLAH ni eh :/

Jan 31, 2011

buat aku tersenyumm :))

this entry was special dedicate to a very special person , MOHD NAQHIE <3


sayangggg , ingat tak lagu nih ? hehe sure ingat kan . patut nak nyanyi je khas utk sayangg . tp nanti sume dgr pulakk. hehe saje nak buat entry ni sebab harini 1hb :)) kalau ingat zaman zaman kat matrik dulu .depan library busuk dok nyanyi slow slow utk syg :D haha sweet tak ? hahaha senyummm dah tak ? <3 hee i love you sayanggg . semoga hubungan kite berkekalan . moga ade jodoh kita . aminnnn :))  jom dgr laguuu ni sambil ingattt everything yg kita dah lalui. ecewahhh . marah , merajuk , buat bodoh ,gelak, nangis, sume lah . i just want to be with you forever . aminnn <3

Jan 30, 2011

A'FAMOSAAAA ! lambattt update :)

harituuuuuuuuuuu bape hari bulan tah , dalam seminggu lepas kot . aku and hosemate + adik afrah and kakak sedara die g a famosa . seronokkkkkkkkkkk sampai muka mcm hape tahhh penat sangat . haha . pagi pagi kitorangg masak nasik goreng and sambal telurrr utk lunch  nanti :P ngeee tu jelahhh bekalnya . boleh jimatt kan kan . lps tu gerak dlm pukul 10 kot. awal ke ? dah sampaii kitorangg g animal safari dulu . yg aku tak boleh lupa kat animal safari ni dapat lah tengok TAIK GAJAH YG BESARRR GILE ! haha and die punya KENCING BOLEH TADAH 1 BALDI !! haaa hebat kan gajah tu . haha. lepas tu g mandi manda pulakk. penat panjat tangga nak main air luncur tu . haish. then abg yg jaga tu sempat pulak menggatal . cehh . and paling tak leh bla . masa kitorang salin baju lps mandi kat shower room tu ade sorang mat salih ni selamba je bogel dpn kitorangggggg . OMG ! taulah MANTAP tapi ish pandai pandai lah . ni malaysia bukan US . haha. gile ! okay then malam for sure cowboy town pulak. benda memalukan diriku . masa ade show gajah tu aku cuakk kot bile gajah tu dekat giler dgn aku . then aku pon bertempiaran lari and SUDDENLY aku terlanggar ade mamat nih ! dah lah die dgn awek die. DAMN ! maluu giler . aku terpegang lengan die sebab aku nak terjatuh masa tu . waaaaaa and tambah memalukan spontan kot aku mcm usap kat lengan die tu and say sorry. adoiii bongok kan . bile aku cite kat bf aku die ckp aku gatal. haha. nasib baik jumpe kat situ je . hehe then baliiiiikkkk rumahhh . penattt gilerr -.- jom tengok gambarrr

Jan 28, 2011

sayangg, rinduuuulahhhh :'(

:'( pernah tak awak awak sume rasa rinduuu sangat kat someone special ? mesti penah kann . tau tak sekarang kite tengah rinduuu seseorang . name die MOHD NAQHIE .  jarang tau dapat jumpe die . kalau jumpe pun mungkin sebulan sekali . atau sebulan lebih baru dapat jumpe . mana taknya sorang kat shah alam, sorang kat melaka . then die kuantan aku melaka. tak ke timur selatan tuh . long distance relationship :)) tapi okayyy je relationship mcm ni. just yang pahit kalau dah lame tak jumpa and rindu tahap gaban. then kitorang kena carik masa yang free :'(  now, memang rinduuu gile die. rasa nak terbang je g sane . haha ataupon kalau lah ade poket doraemon kan . ada pintu boleh senang je jumpe naqi. haha impossible !

Jan 24, 2011

stressssssssssssssssss -.-

TEKANAN ! STRESSS ! KABUT !! KESOPANAN ! KESUSILAAN !! -.- cepatlahhhhh cutiiiiii .







Jan 15, 2011

kawan kawan dan kawannn :'(

kenapa eh kadang kadang aku rasa complicated sangat ? entahlahh . aku ramai kawan tapi bukan semua yang boleh ade dgn aku time susah dan senang . aku tak ckp aku ni sorang kawan yg baik , sbb aku tau mesti ade jugak yang rase aku tak layan diorang dgn baik selama ni . entahlahh . kadang tu memang lah kite spent time hari hari . tapi just takat tu je . walaupun nampak mcm rapat , but still ade gap . kenapa erk ? salah sape ? mane silapnye ? susah lah nak jwb semua ni . aku rinduu kawan kawan dekat sbpi gombak . walaupun dah jarang jumpa , but still aku rase dekat . tapi ade gak lah haritu mcm terasa siket sengan diorang -.- 

hurmmmm aku suka berkawan . nak dijadikan cerita , aku sangat jeles dgn segerombolan manusia yang berkawan ni , diorang biase je tapi hubungan antara diorang tuu kuat . takde gap . susah senang same same .  bile die rase member die mcm need something , die tanye je terus . tak payah tunggu member die segan segan nak  mintak tolong . haish apelah aku merepek nikan .entahlahhh , aku harap lahh kawan kawan yang aku ade sekarang akan sentiasa ade and tak terputus hubungan tuu even dah kahwin beranak pinak bagai :'(  sebab aku sayanggg kawan kawann akuu .sedihlahh kalau cite pasal kawann . ish ape jelah :'(

Jan 13, 2011

expresSiOn :))

sometimes , in our life , there will be like this right ? we smile in front of others , but deep in our heart nobody know what we feel act .

sayangg , i wanna keep you in my life forever cause i really love you . for me , you're already the best that i ever had :) insyaallah .

really love this ! yes ! esp when we only have a chance to spent with special one only ONCE IN A MONTH !

girl will always have this statement in their mind :) esp me ! HAHA cause i'm not really pretty ,not really matured ,  not really perfect . i'm always afraid about this :'(

stupido !!

last but not least ! guys , JUST MAKE LOVE :))